Mord/dråp

2018-02-20 10:30:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Uppdatering om misstänkt mord i Vetlanda.

Den man som greps i Vetlanda i natt, misstänkt för mord samt försök till mord, har anhållits av åklagare. Förundersökningen leds nu av jouråklagare vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Polisen fick larm vid 02-tiden, natten till tisdagen, om bråk i en fastighet i centrala Vetlanda. När polisen kom till adressen kort efteråt anträffades två kvinnor, den ena avliden och den andra svårt skadad. I anslutning till fastigheten fanns också en man, som greps misstänkt för att ha skadat kvinnorna med ett tillhygge.

Polisen inledde en förundersökning om mord, samt försök till mord. Två lägenheter i fastigheten som kan sättas i samband med brotten spärrades av för teknisk undersökning. Polisen har under natten och morgonen knackat dörr i området, genomfört en teknisk undersökning och hållit förhör. Det finns ingen ytterligare misstänkt utöver den anhållne mannen.

Polisen har en uppfattning om händelseförloppet och vilken relation mannen och kvinnorna har till varandra.

Den avlidna kvinnan är i 20-årsåldern, den skadade kvinnan är i 25-årsåldern. Den anhållne mannen är i 25-årsåldern. Han är inte dömd för brott tidigare. Samtliga tre är hemmahörande i Vetlanda.

Uppdatering 180220 kl. 12:01
Grova brottsgruppen kommer ta upp ärendet under sin ordinarie medieuppkoppling, idag kl. 14.00

Kontaktperson för media:
Stefan Sundling, gruppchef för grova brott
010-56 67929


 

Se händelsen på polisen.se